Tavernes de la Valldigna aprova el projecte de canalització del riu V

DIJOUS, 11/08/2005 – 16:00h
Tavernes de la Valldigna aprova el projecte de canalització del riu Vaca que inclou dos dics a la desembocadura
El projecte també afecta els municipis de Simat, Benifairó i Xeraco

Tavernes de la Valldigna ha aprovat per unanimitat el projecte de canalització del riu Vaca que ha elaborat la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX). Amb aquesta actuació es vol acabar amb el risc d’inundacions quan en èpoques de temporal el cabal del riu amenaça de desbordar-se.
Aquesta canalització del riu Vaca, que transcorre durant gairebé tot l’any sec o amb un escàs cabal, és una de les reivindicacions dels municipis de la Valldigna des de fa més de vint anys. El pressupost del projecte puja als 40 milions d’euros i contempla la laminació del llit del riu per evitar els obstacles que frenen el cabal que sol baixar amb força quan plou. A més, es preveu l’habilitació d’un passeig verd seguint el marge del riu des de Simat fins a Xeraco.
No obstant això, el més cridaner d’aquest projecte no és la part que afecta a Tavernes de la Valldigna, sinó tota la canalització en global. De fet, la CHX també preveu actuar sobre aquest riu en les poblacions de Simat, Benifairó i Xeraco. Un dels punts del projecte que presenta més reticències entre els grups ecologistes és precisament la construcció d’uns dics a la desembocadura del riu, entre els municipis de Tavernes i Xeraco.

[@more@]

Publicat per

valldigna

>>> ENS TRASLLADEM a les 00:00h de l\'1 de gener de 2009, aquest bloc deixarà d\'actualitzar-se, la nova adreça bloc.cat passa a ser **** valldigna.bloc.cat > WWW.VALLDIGNA.CAT ________________ punxeu a les categories per accedir-hi a l\'arxiu de ValldignaDigital