L’Ajuntament de Simat distribuirà economitzadors d’aixeta

L’aigua és un bé escàs. L’elevada demanda d’aquest recurs hídric en el nostre país, i en el nostre poble, és, en canvi, creixent dia a dia. És així que sovint es parla de transvasaments de rius llunyans, o de la construcció de dessaladores d’aigua del mar, per a garantir el subministrament de cara al futur, però aquestes són actuacions poc sostenibles i poc respectuoses amb el medi.[@more@]
El regidor de Medi Ambient Joan Serra assegura, que és en aquest escenari, que prenen molta importància les polítiques d’estalvi de l’aigua i que la instal·lació de vàlvules d’estalvi d’aigua en les aixetes de les infraestructures municipals (escoles, poliesportius, oficines, …), i fomentar-ne l’ús en la població ha de ser una de les accions d’un ajuntament com el de Simat que pretenga fer un poble sostenible.
Des de la Regidoria de Medi Ambient s’ha iniciat una Campanya d’Estalvi socioeconòmic en benefici dels habitants de Simat.
La primera mesura que es durà a terme és la distribució gratuïta dels economitzadors que la Regidoria de Medi Ambient facilita per a cada llar de Simat. Els kits contenen dos mecanismes airejadors que permeten reduir el cabal d’aigua que ix per l’aixeta i un economitzador de dutxa. Els aparells, de fàcil col·locació, barregen aire i aigua transformant el raig d’una aixeta normal en milers de gotes d’aigua. Aquestes vàlvules economitzadores són aparells que permeten estalviar aigua sense perdre la sensació de pressió i confort i permeten l’estalvi de més d’un 50% d’aigua. Si en un minut, una aixeta deixa anar uns 13 litres d’aigua, amb les vàlvules només en deixa anar poc més de sis litres, mantenint la pressió de sortida, i sense que l’usuari en note la diferència. L’estalvi és evident.
A més, l’economitzador també estalvia energia quan es tracta d’aigua calenta, ja que s’ha d’escalfar menys quantitat.
Joan Serra recorda que les vàlvules economitzadores de cabal es podran recollir a partir del dilluns 29 de desembre d’11 a 13 hores al Mercat Municipal fins el dia 31 i els demés dies a l’Ajuntament simplement mostrant l’últim rebut de l’aigua.
I per últim, des de la regidoria de Medi Ambient es farà un seguiment de l’estalvi generat entre tota la població i una difusió general del resultat d’aquesta campanya al mig any del seu inici i també quan faça un any.

Ajuntament de Simat.

Regidoria de Medi Ambient.

Departament de Comunicació.

premsa@simat.cat

Publicat per

valldigna

>>> ENS TRASLLADEM a les 00:00h de l\'1 de gener de 2009, aquest bloc deixarà d\'actualitzar-se, la nova adreça bloc.cat passa a ser **** valldigna.bloc.cat > WWW.VALLDIGNA.CAT ________________ punxeu a les categories per accedir-hi a l\'arxiu de ValldignaDigital

3 pensaments quant a “L’Ajuntament de Simat distribuirà economitzadors d’aixeta”

 1. Ara!? Una mica tard, no? Diuen que millor tard que mai, però cal fer publicitat d’una mesura que arriba tard i quan ja l’ha fet gairebé tothom, bé menys aquests.

 2. En resposta al seu comentari, aclarir-li que aquest bloc republica, (seguint el criteri establers des de VALLDIGNA, SOM I SEREM) qualsevol comunicacióQUE ARRIBA des dels gabinets de premsa dels Ajuntaments valldignencs, sense entrar a valorar ni la seua oportunitat i/o rigor.

  Aprofitem, per agraïr-li el seu comentari, tot i animant a tothom a utilitzar l’apartat de comentaris, fent-ne un us raonable del mateix.

  MOLTS ANYS I BONS
  redacció-ValldignaDigital

 3. El Consistorio distribuye válvulas que permiten el ahorro de un 50% de agua

  Los mecanismos reducen el caudal que sale por el grifo de las casas

  El Ayuntamiento de Simat de la Valldigna ha emprendido una medida que contribuirá a gastar menos agua. El Consistorio Municipal distribuirá economizadores de agua para los grifos por todas las casas del pueblo.

  “El agua es un bien escaso y la elevada demanda de este recurso hídrico en el municipio va creciendo cada día. A menudo se habla de trasvases de ríos lejanos o de la construcción de desalinizadoras de agua del mar para garantizar el suministro de cara al futuro. Sin embargo, estas actuaciones son poco sostenibles y poco respetuosas con el medio ambiente”, argumentó el concejal de Medio Ambiente del Ayuntamiento de Simat, Joan Serra, a través de una nota de prensa.

  El regidor asegura que ante este panorama toman mucha importancia las políticas de ahorro de agua, “por lo que es muy positivo la instalación de válvulas de ahorro de agua en los grifos de las infraestructuras municipales como escuelas polideportivos u oficinas así como el fomento del uso en la población”.

  Desde el área de Medio Ambiente se ha iniciado una campaña de ahorro socioeconómico en beneficio de los habitantes del municipio de Simat de la Valldigna.

  La primera medida será la distribución gratuita de los economizadores que la concejalía de Medio Ambiente facilita para cada casa de Simat.

  Mecanismos
  Los kits contienen dos mecanismos aireadores que permiten reducir el caudal del agua que sale por el grifo además de un economizador de ducha. Los aparatos, de fácil colocación, mezclan aire y agua transformado el rayo de un grifo normal en miles de gotas de agua.

  Estas válvulas economizadoras son aparatos que permiten ahorrar agua sin perder la sensación de presión y confort. Además, permiten el ahorro de más de un 50% de agua.

  “Si en un minuto un grifo deja salir 13 litros de agua, con las válvulas, sólo deja ir poco más de seis litros, manteniendo siempre la presión de salida y sin que el usuario note en ningún momento la diferencia. El ahorro es más que evidente”, señaló el concejal Joan Serra.

  Además, el economizador también ahorra energía cuando se trata de agua caliente, ya que ha de calentar menos cantidad.

  El regidor de Simat Joan Serra recuerda que las válvulas economizadoras de caudal se podrán recoger a partir del próximo lunes 29 de diciembre de 11 a 13 horas en el mercado municipal hasta el 41. Los demás días se podrán obtener en el Ayuntamiento, simplemente mostrando el último recibo del agua.

  Por último, desde la concejalía de Medio Ambiente, se hará un seguimiento de ahorro generado entre toda la población y una difusión general del resultado de esta campaña al medio año de su inicio y también cuando cumpla un año.

  http://www.lasprovincias.es/valencia/20081228/safor/consistorio-distribuye-valvulas-permiten-20081228.html

Els comentaris estan tancats.