www.7sois7luas.com/

Il Festival Sete Sóis Sete Luas, nato nel 1993, è un progetto promosso da una Rete Culturale di circa 30 città di sette diversi paesi: Capo Verde, Francia, Grecia, Italia, Marocco, Portogallo e Spagna. http://www.7sois7luas.com/ O Festival Sete Sóis Sete Luas, nascido em 1993, è um projecto promovido por uma Rede Cultural de cerca de 30 cidades de sete diferentes Países: Cabo Verde, Espanha, França, Grécia, Itália, Marrocos, Portugal.
Sete Sóis Sete Luas, nel 2005 alla sua tredicesima edizione, realizza i suoi progetti principalmente nel settore della musica popolare, etnica e tradizionale, del teatro di strada, delle arti plastiche, riuscendo a coinvolgere nelle sue attività grandi figure della cultura europea e mediterranea. Sete Sóis Sete Luas, em 2005 na sua décima terceira edição, realiza os seus projectos principalmente nos sectores da música popular, etnica e tradicional, do teatro de rua, das artes plásticas, conseguindo envolver nas suas actividades grandes figuras da cultura europeia e mediterrânea.
I Presidenti Onorari del Festival sono José Saramago (Premio Nobel per la Letteratura 1998) e Dario Fo (Premio Nobel per la Letteratura 1997). Il Festival Sete Sóis Sete Luas ha già ricevuto due volte il sostegno del Programma Caleidoscopio della Commissione Europea e tre volte del Programma Cultura2000, per la dimensione europea e la qualità culturale del progetto. Os Presidentes Honorários do Festival são José Saramago (Premio Nobel per la Letteratura 1998) e Dario Fo (Prémio Nobel da Literatura 1997).
O Festival Sete Sóis Sete Luas foi por duas vezes galardoado com o Programa Caleidoscópio da Comissão Europeia e três vezes com o Programa Cultura2000, pela dimensão europeia e qualidade cultural do projecto.
El Festival Sete Sóis Sete Luas, nacido en 1993, es un proyecto promovido por una Red Cultural de cerca 30 ciudades de siete Países distintos: Cabo Verde, España, Francia, Grecia, Italia, Marruecos, Portugal. El Festival Sete Sóis Sete Luas, nascut en 1993, és un projecte promogut per una xarxa cultural de prop de 30 ciutats de 7 països distints: Cap Verd, Espanya, Francia, Grècia, Itàlia, Marruecos, Portugal.
Sete Sóis Sete Luas, en el 2005 en su decimotercera edición, lleva a cabo sus proyectos principalmente en el sector de la música popular, étnica y tradicional, del teatro de calle, de las artes plásticas, logrando involucrar en sus actividades a grandes figuras de la cultura europea y mediterránea. Sete Sóis Sete Luas, en el 2005, en la seua 13a edició, realitza els seus projectes principalment en el sector de la música popular, ètnica i tradicional, del teatre del carrer, de les arts plàstiques, aconseguint involucrar en les seues activitats a grans figuras de la cultura europea y mediterrània.
Los presidentes Honoríficos del Festival son José Saramago (Premio Nobel de Literatura 1998) y Dario Fo (Premio Nobel de Literatura 1997). El Festival Sete Sóis Sete Luas ha ganado ya dos veces el Programa Caleidoscopio de la Comisión Europea y tre veces el Programa Cultura2000, por la dimensión europea y la calidad cultural del proyecto. El president d’honor del Festival són José Saramago (Premi Nobel de Literatura 1998) i Dario Fo (Premi Nobel de Literatura 1997). El Festival Sete Sóis Sete Luas ja ha guanyat ja dos vegades el Programa Calidoscopi de la Comissió Europea i tres vegades el Programa Cultura2000, per la dimensió europea i la qualitat cultural del projecte.
Le Festival Sete Sóis Sete Luas, fondé en 1993, est un projet mis en oeuvre par un Réseau Culturel d’environ 30 villes de sept Pays: le Cap Vert, l’Espagne, la France, la Grèce, l’Italie, le Maroc, le Portugal. Festival Sete Sóis Sete Luas started in 1993 and it is now a project promoted by a Cultural Network of about 30 towns from seven different countries: Cape Verde, France, Greece, Italy, Morrocco, Portugal, Spain.
Sete Sóis Sete Luas, qui arrive en 2005 à sa treizième édition, promoit des spectacles surtout dans le domaine de la Musique populaire, ethnique et traditionnelle (mais aussi celui du Théâtre et des Arts Plastiques), auxquels s’associent de grands noms de la culture européenne y méditerranéenne. Sete Sóis Sete Luas, in 2005 celebrating its 13th edition, develops its projects mainly in the area of popular music, ethnic and traditional, of the theatre of road, of the plastic limbs, always involving important personalities of European and Mediterranean culture.
Les Présidents d’Honneur du Festival sont le écrivain portuguais José Saramago (Prix Nobel pour la Litterature 1998) et le dramaturgue italien Dario Fo (Prix Nobel pour la Literature 1997). Le Festival Sete Sóis Sete Luas a déjà reçu deux fois le soutien du Programme Kaléidoscope de la Commission Européenne et trois fois du Programme Culture2000, pour la dimension européenne et la qualité culturelle du projet. The Honorary Presidents of the Festival are the Portuguese writer José Saramago (Nobel Prize for Literature in 1998) and the Italian actor Dario Fo (Nobel Prize for Literature in 1997). The Festival already got for two times the "Kaleidoscope Prize" from European Commission, for the high European dimension and cultural quality of the project, and for three time the "Culture2000 Program".

[@more@]

 • El festival "Sete Sóis Sete Luas" comença hui a Tavernes de la Valldigna
  12/08/2005 09:42

 • El festival "Sete Sóis Sete Luas" començarà demà a Tavernes de la Valldigna
  11/08/2005 16:17

 • VALÈNCIA:

  El festival "Sete Sóis Sete Luas" comença hui a Tavernes de la Valldigna
  12/08/2005 09:42

  VALÈNCIA, 12 (EUROPA PRESS)

  La població valenciana de Tavernes de la Valldigna acollirà entre hui i el 15 d’agost el festival "Sete Sóis Sete Luas", que en esta edició combinarà música toscana, jazz, contemporània, rock jazz, ritmes caribenys i harmonies tradicionals de l’Àfrica, entre altres manifestacions musicals, segons han informat responsables del certamen.

  El festival "Sete Sóis Sete Luas" és una cita amb la música popular, ètnica i tradicional i les arts plàstiques, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Tavernes de Valldigna i ha sigut inclòs en el marc del programa comunitari Interreg IIIB-Medocc.

  Del 12 al 15 d’agost, la població de la Safor ballarà al ritme del bolero, el fandango, la jota, la polca i el vals interpretats per Dolçainers i Tabaleters La Valldigna; la tradició toscana diluïda en sonoritats jazz, ressonàncies de balls populars i música contemporània de Riccardo Tesi i Banditaliana; l’alquímia de rock, jazz i ritmes caribenys d’Eliseo Parra i les harmonies tradicionals de l’Àfrica de Terrakota.

  Els criteris en la selecció dels grups respon a l’objectiu de posar de manifest la riquesa i la diversitat cultural dels països de la Mediterrània. "Proposem grups molt famosos al seu lloc d’origen que encara no han tingut l’oportunitat de realitzar concerts al país on es realitza el festival", segons ha explicat el director artístic del certamen, Marco Abbondanza. "Practiquem una política d’estrenes nacionals dels artistes representats", ha postil·lat.

  L’eclosió d’energia musical aconseguirà el seu zenit amb una producció realitzada ‘ex professo’ per al certamen. Esta nit, els intèrprets Rao Kyao, Riccardo Tesi, Argentina i l’orquestra d’harmòniques de Ponte de Sor uniran les seues xarxes melòdiques per a culminar en una gran festa dels sons del sud mediterrani.

  Així, sobre l’escenari vibrarà el flamenc de Huelva amb la veu d’Argentina, la tradició de Toscana en l’acordió diatònic de Riccardo Tesi, les polifonies de l’Alentejo interpretades per l’única orquestra del món composta per tocadors d’harmòniques de boca -Orquestra d’harmòniques de Ponte de Sor- i les influències de Goa, la Xina, Macau, l’Àfrica de l’oest i el Brasil en els cants populars portuguesos en la flauta de canya de Rao Kyao.

  Abbondanza ha destacat que l’element nou d’esta edició és la "forta aposta per les produccions pròpies amb l’objectiu de realitzar projectes musicals de fusió mediterrània". Els projectes no es limiten a la posada en marxa de concerts, sinó que la xarxa cultural també s’implica en la producció discogràfica. De fet, al novembre eixirà un CD que recopilarà la proposta dirigida pel músic portugués Rao Kyao. El concert previst a Tavernes és només una de les tres produccions musical del festival d’enguany. En una altra proposta, dirigida per l’italià Luigi Cinque, participen els valencians Mara Aranda i Efrén López, de l’Ham de Foc.

  Esta edició, el "calidoscopi musical" es completa amb una panoràmica visual del folklore i de la identitat mediterrànies, fruit d’estades artístiques d’equips de fotògrafs i d’escriptors als racons que tixen la xarxa cultural que constituïx "Sete Sóis Sete Luas". Del 12 al 21 d’agost romandrà exposades a la seu valenciana del festival una exposició d’imatges de la situació de la dona marroquina a Nador a càrrec de la fotògrafa valenciana Amparo Puig i una col·lecció de passatges de les Falles de Tavernes obra del professional portugués Carlos Afonso Pereira.

  AMBIENTS DE LA MEDITERRÀNIA

  Paral·lelament, la plaça de l’Església de la ciutat de la Safor acollirà una instal·lació dedicada als ambients de la Mediterrània comisariada per Massimo Ghirelli, en què hi haurà cabuda per a les condicions de la dona, l’emigració, les festes populars, les trobades al voltant del vi i la convivència interreligiosa.

  El Festival -Sete Sóis Sete Luas, nascut el 1993, és un projecte promogut per una xarxa cultural de prop de 30 ciutats de set països distints, com són Cap Verd, Espanya, França, Grècia, Itàlia, el Marroc i Portugal. Les propostes involucren en les seues activitats a grans figures de la cultura europea i mediterrània. Els presidents honorífics del certamen són Dario Fo i José Saramago, premis Nobel de Literatura en els anys 1997 i 1998 respectivament.

  El certamen ha guanyat ja dos vegades el Programa Calidoscopi de la Comissió Europea i tres vegades el Programa Cultura2000, per la dimensió europea i la qualitat cultural de projecte.

  "Sete Sóis Sete Luas" es regix pel compromís amb una política de descentralització cultural a escala europea, amb la convicció que les iniciatives artístiques de qualitat no han de passar tan sols per les capitals i les grans ciutats. "Entre els objectius prioritaris del festival es troba la valoració de la diversitat cultural de la Mediterrània i el diàleg entre les dos vores del Mare Nostrum", ha sintetitzat el director.

  Es tracta d’un projecte que promou amb regularitat les arts i les cultures dels països on se celebra i establix una xarxa cultural alternativa de ciutats xicotetes i de mitjana dimensió de l’Europa Meridional.

  Edició rere d’edició, el festival brinda la possibilitat a la població d’entrar en contacte amb els artistes d’altres països europeus, especialment amb els de l’Europa meridional i de la conca mediterrània -Portugal, Espanya, França, Itàlia, Grècia i àrea balcànica-, i de la zona atlàntic -Cap verd, Açores, Madeira i Canàries. "La intenció és destacar-se com un festival raríssim que es realitza al mateix temps a cinc països europeus en el mateix any", ha puntualitzat Marco Abbondanza.

  L’objectiu del certamen és "contrarestar l’eclipsi cultural que els països de l’Europa Meridional patixen pel predomini en els grans mitjans de comunicació de les formes culturals de matriu anglosaxona", ha destacat el director, qui ha afegit que l’entrada és lliure o a preus simbòlics per a la quasi totalitat de les manifestacions, "per a intentar atraure als esdeveniments aquells ciutadans, especialment els més jóvens, que puguen tindre dificultats, inclús econòmiques, per a assistir a les activitats culturals".[FIN]
  ———-
  Enllaç permanent

  Publicat per

  valldigna

  >>> ENS TRASLLADEM a les 00:00h de l\'1 de gener de 2009, aquest bloc deixarà d\'actualitzar-se, la nova adreça bloc.cat passa a ser **** valldigna.bloc.cat > WWW.VALLDIGNA.CAT ________________ punxeu a les categories per accedir-hi a l\'arxiu de ValldignaDigital